Medlem

Välkommen som medlem. Här hittar du information om


Bli medlem

Så här gör du för att bli medlem i Trädgårdsamatörerna i Göteborg (TAG), en krets i Sällskapet Trädgårdsamatörerna (STA). Medlemskapet gäller påföljande fyra kvartal.

 1. Du betalar in 250 kronor till Sällskapet Trädgårdsamatörerna, bg 468-4114, eller via swish 123 589 7384, och anger ditt namn och epostadress.
 2. Du skickar ett epostmeddelande med alla uppgifter som namn, födelsedatum, adress, telefonnummer, epostadress och talar om att du är ny medlem i TAG. Det skickar du till medlem.sta@gmail.com.

Efter en vecka får du ett välkomstpaket med senaste numret av vår tidning Trädgårdsamatören, ett brev och en introduktionsfolder. Det kan ta något längre tid innan du får vårt senaste programblad med kretsaktiviteter, men här på hemsidan hittar du det som pdf.

Är du redan medlem i Sällskapet Trädgårdsamatörerna behöver du bara betala ett mindre belopp för att även bli medlem i TAG, för närvarande 50 kronor. Meddela i så fall bara STAs medlemsservice medlem.sta@gmail.com.

Upp↑


Detta ingår i medlemskapet

 • Åtta medlemsmöten i Gamlestan. Där kan du låna böcker från vårt digra bibliotek med speciallitteratur, delta i det avslutande lotteriet, handla sekatör, krukor och andra förnödenheter till självkostnadspris och träffa likasinnade.
 • Specialresor till besöksträdgårdar, växtmarknader och plantskolor.
 • Tillfälle att gå med i cirklar för att utveckla ditt trädgårdsintresse.
 • Möjlighet att delta i praktisk trädgårdsskötsel i Stenpartiet i Trädgårdsföreningen.
 • Vår lokala medlemstidning, TAG-bladet, 3 gånger per år.
 • Den centrala medlemstidningen Trädgårdsamatören (TA) 4 gånger per år, som ges ut av STA.
 • Möjlighet att i december beställa fröer från STA:s digra frölista med omkring 2.000 olika sorters frön.
 • Riksmötet - det årliga evenemanget, där trädgårdsamatörer från hela landet träffas.
 • Rabatter i lokala plantskolor, se nedan, och i några utländska trädgårdssällskap.

Lokala plantskolor

Rabatt lämnas till TAG-medlemmar vid uppvisande av medlemskort (finns i den tryckta versionen av årets sista TAG-blad) hos:

Ska du åka till England?

TAG har ett medlemskap i RHS (Royal Horticultural Society). Genom medlemskapet får man (+ en gäst) gå in gratis på RHS trädgårdar runt om i Storbritannien. Medlemskortet går att låna av Kerstin Attlee, tel: 031-56 30 22, e-post: kerstin.attlee@gmail.com.

Hör av dig om du är intresserad!

Upp↑


Ändra adress

Adress- och/eller namnändring ska anmälas skriftligt med brev eller e-post till STA. E-post: medlem.sta@gmail.com

Upp↑


Ge bort ett medlemskap i gåva

Gör som ovan (Bli medlem) men fyll i uppgifterna för mottagaren av din gåva. Välkomstpaket skickas direkt till den som får gåvan. Vi skickar inget material till dig som ger bort medlemskapet, men du själv kan skriva ut ett gåvobrev, fylla i namn och överlämna gåvan.

Gåvobrev för utskrift