Om oss

Trädgårdsamatörerna i Göteborg (TAG) är en krets inom Sällskapet Trädgårdsamatörerna (STA) och har drygt 600 medlemmar. Hitta oss på Facebook.

En amatör är en som älskar och Trädgårdsamatörerna i Göteborg är en förening för människor som älskar växter. Det är en träffpunkt för oss som fascineras av att med omsorg och kärlek få frön att gro och de mest svårflirtade plantor att växa. Men det är också en förening för dem som vill köpa färdigt, stort och rejält på en gång.

Hos Trädgårdsamatörerna handlar det mindre om det nyttiga, som grönsaker och potatis. Nej, här är det blommor, träd och buskar, skönhet, flärd och drömmar som gäller.


Sällskapet Trädgårdsamatörerna (STA) /logga-sta.pngär en ideell förening med ca 7.000 medlemmar i de nordiska länderna, fördelade på 24 regionala kretsar. STA ansvarar för medlemsregistret, tidningen Trädgårdsamatören (TA) och för vår årliga frölista.


Länkar

Här hittar du länkar till föreningar, parker, resurser och tips

Historia

TAG bildades som en krets i STA 1977. Eldsjälar som Kenneth Lorentzon, Margit och Bernhard Kajupank gjorde att föreningen fick en flygande start. TAG:s skrifter kom till genom många års cirkelverksamhet. Sedan 1983 sköter TAG det område i Trädgårdsföreningen som kallas Stenpartiet.


Svenska trädgårdsamatörer

Det finns trädgårdsamatörer i hela Sverige. Här träffas vi.