Resa till Tyskland och Holland 13-18 april

Pris per person i dubbelrum/insides  dubbelhytt  8.450:-.  Tillägg för enkelrum/enkelhytt insides  2.100:-. I  grundpriset  ingår bussresa enligt program, resa med Stena Line i insides dubbelhytt t/r, middagsbuffé t/r inkl öl och vin, 3 nätter på hotell i dubbelrum inkl frukost, 3 middagar enligt program, 1 lunchpaket, entréer enligt program. För ytterligare information och anmälan kontakta Kristina Landahl, helst per epost kblandahl@gmail.com, annars på tel 0706-71 98 55.

Program

Lördag 13 april: Samling vid Stena Lines Tysklandsterminal i Göteborg kl 17.00. Vi reser med färja Göteborg-Kiel 18.45. Middagsbuffé inkl vin och öl serveras ombord.

Söndag 14 april: Frukost ombord. Vi reser till den stora växtmarknaden Kiekeberg utanför Hamburg med över 100 utställare från Tyskland och grannländerna. Här finns allt från alpiner, ovanliga perenner och sällsynta buskar till krukväxter och trädgårdsredskap. På marknaden finns möjlighet att äta lunch och naturligtvis att köpa växter.
kiekeberg-museum.de/planzenmarkt.html

Vi lämnar Kiekeberg ca kl 16 och reser vidare mot Hengelo. Kvällens middag äter vi på Hotel Idingshof i Bramsche som ligger längs vår färdväg. Vi övernattar på Van der Valk Hotel i Hengelo www.hotelhengelo.nl/en/

Måndag 15 april: Frukost serveras på vårt hotell. Vi lämnar Hengelo 8.00 och reser mot Keukenhof som är en av de största blomsterträdgårdarna i världen och den årliga utställningen med mer än 7 miljoner blommande lökar. Här finns också en utställning om Tulpomanin i Holland på 1600-talet, en spekulationsvåg som ruinerade många holländare. Vi lämnar Keukenhof på eftermiddagen och reser mot Zeist som ligger nära Utrecht. Här bor vi på Hotel Restaurant Oud London. www.oudlondon.nl/en/. Vi avslutar dagen med middag på hotellet.

Tisdag 16 april: Efter frukost på hotellet reser vi mot Appeltern som är Hollands största idépark som skapades av Ben van Ooyen för mer än 35 år sedan. Förutom att bli inspirerad kan man köpa växter här. På eftermiddagen reser vi till Hollands mest välsorterade handelsträdgård de Hessenhof i Ede. www.hessenhof.nl. Här finns ett enormt utbud av julrosor, nya och ovanliga perenner, ormbunkar och gräs. Efter besöket på de Hessenhof går resan vidare norrut. Även denna kväll äter vi middag på hotel Idingshof. Så småningom kommer vi fram till Bremen där vi bor på Radisson Blue Hotel.

Onsdag 17 april: Efter frukost reser vi norrut mot Uetersen och Alpine Stauden Peters med ca 1000 olika alpiner och visningsplanteringar.
www.alpine-peters.de. Sista stoppet på resan är Hachmanns plantskola i Barmstedt, specialisten på rododendron och azaleor men också mycket annat www.hachmann.de. Vi kommer att ha lunchpaket med från vårt hotell som kan ätas under besöket på Hachmannns. Därefter reser vi mot Kiel där färjan avgår 18.45. Middagsbuffé med öl/vatten ingår.

Torsdag 18 april: Frukost ombord. Ankomst Göteborg Stenas Tysklandsterminal 9.15.

Bra att tänka på!

Kontrollera att ditt pass är giltigt minst 3 månader från hemkomstdatum och glöm inte att ta med det! Ta med Euro för ev inköp, det går förvånansvärt sällan att betala med kort.

Växtförvaring i bussen

Bussen har släp för alla inköpta växter. Ta med hopfällbara och stapelbara backar och tidningspapper för små växter och sopsäckar för träd och buskar.

22 mar 2018