25-26 maj Resa till Sörmland

Bussen avgår från pendelparkeringen vid Delsjömotet, Kallebäck söder om Rv 40 (mellan ÖIS-gårdens planer och Rv 40) klockan 07.30. Hemkomsten beräknas till 21.00. Programmet är något preliminärt – definitivt program på hemsidan och i TAG-bladet i april.

Vi besöker fyra privatträdgårdar och en plantskola.

Lördag 25 maj 

Vi beräknar att vara i Nyköping 12:30 och äter lunch före besöken.

Margaretha och Klas Roos, Nyköping. Trädgården är unik på så sätt att den har alla de klassiska fyra japanska trädgårdstyperna: promenadträdgård, teträdgård, tempelträdgård och innergårdsträdgård.

Monica och Peter Knutsson, Oxelösund. Liten stenrik samlarträdgård med en asiatisk touch, sten- och torvpartier. Här finns en damm med porlande bäck och näckrosor och en hel del mini- och dvärgbarrväxter.

Söndag 26 maj 

Linuddens Trädgård, Flachens väg 1, 611 92 Nyköping. Detta Linudden Trädgård är en småskalig plantskola där entusiaster kan handla av en entusiast. Sortimentet är inriktat på de lite ovanligare och mer svåråtkomliga växterna.

Lunch

Margaretha och Leif Moby, Orrhammar, Flen. Mitt i det vackra sörmländska landskapet, känt för sina ekhagar och glittrande blå sjöar, ligger trädgården i en solig södersluttning med ett skyddande berg, där bergatrollet bor, i norr.

Birgitta och Håkan Stenström, Sköldinge. I trädgården finns många lundpartier och i dessa finns flera av favoritväxterna som rhododendron, orkidéer, blåsippor, treblad mm. Tomten är kuperad och indelad i många trädgårdsrum som har olika teman och gestaltning.

Hemfärd med ett stopp för att äta.

Priset för bussresa, del i dubbelrum, en middag, en frukost och lunchpaket för söndagen är 1.895 kr. För enkelrum tillkommer 395 kr.

Det fordras minst 25 deltagare för att resan skall kunna genomföras och vi måste ge besked till resebyrån senast 29 mars. Anmälan till Jan Berggren, e-post janber36@gmail.com Ange mobilnummer eller annat telefonnummer. Den som inte kan använda detta alternativ kan skicka SMS till 0706 10 88 15.

 

24 maj 2018